2015. január 8., csütörtök

MÉREGTELENÍTŐ AGYAGFÜRDŐ

Az előző írásokban már volt róla szó, hogy az agyag egy remek méregtelenítő anyag, gyakorlatilag kiszívja a toxinokat és egyéb szennyező anyagokat a testből. Ma egy szelíd méregtelenítési módot osztok meg, az agyagfürdőt.
Az agyagfürdő elkészítéséhez a leghatékonyabb agyagféleség a bentonit. A bentonit képes a leginkább arra, hogy magához vonzza a méreganyagokat.

MIKOR ÉRDEMES AGYAGFÜRDŐT VENNI?
-          ekcéma esetén,
-          izületi fájdalmak esetén,
-          emésztési problémák esetén,
-          fejfájás esetén,
-          aknés bőr esetén,
-          fáradságérzés, kimerültség esetén,
-          fejfájás esetén,
-          allergiás panaszok esetén.

Összehasonlítva a különböző méregtelenítési módokat, beöntés, akupunktúra, szaunázás stb., az agyagfürdő az egyik legkényelmesebb és legkíméletesebb módszer, nem beszélve arról, hogy ezt otthon, kényelmesen meg tudjuk oldani. A mai világban a testünket hamar megterhelhetjük méreganyagokkal, hiszen táplálkozásunk, életmódunk, a szennyezett levegő mind-mind hozzájárulnak ehhez.

HOGYAN KÉSZÍTSÜK EL AZ AGYAGFÜRDŐT?
Azt gondolhatnánk, hogy egyszerűen csak beszórjuk az agyagot a fürdővízbe, de ez nem így van. Az agyagfürdőhöz vegyünk 2-4 csésze agyagot és keverjük el egy nagyobb tál forró vízben. A legjobb, ha néhány órával a fürdő előtt már elkészítjük, hogy legyen ideje felszíni az agyagnak a megfeleleő mennyiségű vizet, így nem fog csomókban állni a fürdővizünkben.
Használhatunk a keveréshez egy habverőt.

MÉREGTELENÍTÉS
A kádat engedjük tele annyira meleg vízzel, amennyit elbírunk. Szép lassan keverjük a forró vízbe az előzőleg beáztatott agyagot. Készítsünk a kezünk ügyébe egy nagy pohár tiszta vizet, ezt kortyolgassuk a fürdőzés alatt. Az agyagfürdő ne tartson tovább 20 percnél, érzékenyebbeknél 5-10 percinél. Ha ennél tovább tartózkodunk az agyagfürdőben, akkor jelentkezhetnek a méregtelenítés kellemetlen tünetei, szédülés, hányinger.
Ha letelt a 20 perc, alaposan zuhanyozzuk le magunkat (ha kibírjuk, legjobb hideg vízzel), és mindenképpen használjunk hidratáló bőrápolót. Öltözzzünk laza, de meleg ruhába, és ha megtehetjük pihenjünk egy keveset. Az agyagos vizet óvatosan engedjük le, használjunk szűrőt, hogy a vezeték ne duguljon el. SOHA NE használjuk fel még egyszer az agyagot, hiszen már tele van szennyeződéssel.
A fürdő után is érdemes bővebben fogyasztanunk friss, tiszta vizet. Vannak akik valami sósat is kívánnak.

FIGYELEM! VIGYÁZAT!
Akinek magas a vérnyomása, várandós vagy szoptat, az mindenképpen beszéljen egy ilyen kúra előtt orvosával!!!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése