2015. január 16., péntek

FÖLDIMOGYORÓ OLAJOS MASSZÁZS A’LA CAYCE

EDGAR CAYCE neve talán nem mindenkinek tűnik ismerősnek, holott a 20. század egyik legnagyobb holisztikus gyógyítójáról, misztikusáról van szó. Edgar Cayce tevékenységének ellentmondásos a megítélése, de az tény, hogy diagnózisainak és terápiás módszereinek - melyeket hipnotikus állapotban állított fel -, több, mint 90 %-a helyesnek bizonyult. Fontosnak tartom elmondani vele kapcsolatban, hogy sohasem érdekelték az anyagiak, nem pénzért gyógyított.

A földimogyoró olajos masszázs kivételes gyógyító hatásáról a különböző ÍZÜLETI GYULLADÁSOK, krónikus fájdalmak esetében első ízben szintén Cayce-nél olvashatunk részletesen. Úgy jellemzi az olajat, mint az idegek és az izmok eledelét.

A földimogyoró olajos masszázst legalább heti 1 alkalommal javasolja elvégezni a végtagokon, a testen, a nyakon és az arcon. Nemcsak a meglévő artisziszes betegségek kezelésére kiváló, hanem megelőzésként is. „Mellékhatásként” megtapasztalhatjuk, hogy felpezsdíti a vérkeringést, növeli az energiaszintet, csökkenti a stresszt és nem utolsó sorban puhítja a bőrt.

VARIÁCIÓI is ismeretesek a Cayce-féle receptnek. A földimogyoró olajat keverhetjük olívaolajjal is, 2/3 – 1/3 arányban. Sőt gazdagíthajuk 1 evőkanál lanolinnal. Egy másik változat szerint földimogyoró olajat, olíva olajat és fenyő olajat keverjünk össze egyenlő arányban.

Ezt a gyógymódot nem próbáltam ki, mivel szerencsére nincsen semmilyen izületi gyulladásom, de számos beszámolót olvastam a hatásosságáról. Javaslom, hogy akit érint próbálja ki, és annak is örülnék, ha megosztaná velem a tapasztalatait.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése