2015. február 5., csütörtök

DEZODOR HAMAMELISZ VÍZZEL

Nagyon kíméletes módon dezodorál. Nem tartalmaz sem szódabikarbónát, sem pedig kukoricakeményítőt, amire sokan (többek között én is) érzékenyek. Az összetevők antibakteriális hatóanyagaiknak köszönhetően szagtalanítanak, és akár egész napra biztosítják a frissesség érzetét.
A cédrus és a boróka illóolaj keveréke egy olyan finom és kiegyensúlyozott illatot hoz létre, melyet férfiak és nők is egyaránt használhatnak. Természetesen bárki kísérletezhet a saját jól bevált illóolaj kompozícióival is.

FONTOS!!!
Amikor áttérünk a bolti, alumíniumot és egyéb más káros összetevőket is tartalmazó dezodorok használatáról a kíméletesebb és az egészségünket nem veszélyeztető hozzávalók alkotta szerek használatára, nagyon fontos, hogy türelmesek legyünk. Akár fél év is eltelhet, amíg a szervezetünkből kiürülnek a mérgek. Ez idő alatt sajnos gyakran előfordul, hogy az izzadságunk még kissé kellemetlen szagú, de ez hosszabb-rövidebb idő alatt jelentősen csökken és akkor már tényleg nagyon jól működhetnek a házi készítésű dezodorok is. Azt soha ne felejtsük el, hogy a táplálkozásunk nagyban befolyásolja az izzadságunk szagát. Például, ha húst eszünk, akkor sokkal „karakteresebb” lesz a testszagunk. Nincs mese, ezt az időszakot át kell vészelnünk. Azt is jó tudni, hogy ezek a szerek nem akadályozzák az izzadást, hanem a kellemetlen szagokat közömbösítik.

HOZZÁVALÓK:
- 50 ml hamamelisz víz
- 10 csepp cédrus illóolaj
- 2 csepp boróka illóolaj

ELKÉSZÍTÉS:
Egy tiszta üvegben keverjük el a hozzávalókat. Használhatunk egy tisztára mosott 
permetező üveget is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése