2014. július 3., csütörtök

PRÉSELT SZEMHÉJFESTÉK

Ezzel a módszerrel a boltihoz hasonló, „dobozos” szemhéjfestéket készíthetünk egy már kiürült szemhéjfestékes tokot felhasználva.

HOZZÁVALÓK:
Praktikus okokból itt százalékban fogom megadni a mértékeket.
- MICA por vagy porok kombinációja 73 % 
(És itt most kivételesen csak az általam forgalmazott MICA porokra gondolok, mert azokról tudom biztosan, hogy alkalmasak erre. Ez nem azt jelenti, hogy más MICA porok nem alkalmasak, csak nem tudom megmondani, hogy melyik igen és melyik nem))
- rizspor vagy kukorica- illetve burgonyakeményítő 17%
- jojoba olaj 5%
- shea vaj 5%

ELKÉSZÍTÉS:
  1. Mozsárban jól összedolgozzuk a pigment keveréket a rizsporral.
  2. Az olajat és a sheavajat (esetleg megolvasztva) is hozzáadjuk a mozsárban lévő anyaghoz és addig dörzsöljük őket erőteljesen, amíg egy teljesen homogén anyagot nem kapunk.
  3. Most egy kiskanál vagy spatula segítségével töltsük bele a kész anyagot a tokból kiaplikált fémrekeszbe. Egy kanál hátoldalával egyenletesen nyomkodjuk le, úgy, hogy a sarkokba is jusson. Most vágjunk ki egy keményebb kartonból vagy puhább fémből egy rekesz méretű darabot, ez lesz a préselő lemezünk. Ujjunkkal erősen nyomva, hogy ne mozduljon el, préseljük az anyagot a lemez segítségével a rekeszbe. Ha egy kicsi mellémegy, nem probléma, a végén egy ecsettel megtisztogatjuk. Ha kész, kétoldalú ragasztóval a fémrekeszt beragasztjuk a tokba.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése