2014. július 18., péntek

HOGYAN KÉSZÜL A SHEAVAJ HAB?

A sheavaj hab elkészítése egyáltalán nem ördöngösség, a legfontosabb a jó időzítés.

HOZZÁVALÓK:
-          1 rész finomítatlan sheavaj
-           1 rész olaj (mandula, rizskorpa, szőlőmag, mogyoró, olíva stb.)
-           Illóolaj (opcionális)

ELKÉSZÍTÉS:
1. Az olajat kezdjük el melegíteni. 40-45 fokosnál ne legyen melegebb.
2. Vegyük le a tűzről és tegyük hozzá a feldarabolt sheavajat. Várjuk meg, amíg felolvad.
(Vigyázat! A sheavaj hőérzékeny, ha túlmelegítjük, akkor szemcséssé válhat.)
3. Amikor már teljesen egynemű az olajunk és a sheavaj, tegyük a mélyhűtőbe a keveréket.
4. Itt jön az időzítés!!! Kb. 20 perc múlva (ez persze a mennyiségtől függően lehet kevesebb vagy több is) opálosodni kezd a keverék, és egy hártya képződik a felszínén. MOST vegyük ki!
5. Elektromos habverővel pár percig verjük, mintha tejszínhabot készítenénk. A krém állaga is könnyűvé és habossá válik, és teljesen kifehéredik.
6. Opcionálisan tehetünk bele pár csepp illóolajat.
7. Tegyük a krémet tiszta tégelybe.

Sokáig eláll, nem szükséges hűtőben tárolni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése