A sheavaj
hab elkészítése egyáltalán nem ördöngösség, a legfontosabb a jó időzítés.
HOZZÁVALÓK:
-
1
rész finomítatlan sheavaj
- 1
rész olaj (mandula, rizskorpa, szőlőmag, mogyoró, olíva stb.)
- Illóolaj
(opcionális)
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az
olajat kezdjük el melegíteni. 40-45 fokosnál ne legyen melegebb.
2. Vegyük
le a tűzről és tegyük hozzá a feldarabolt sheavajat. Várjuk meg, amíg felolvad.
(Vigyázat!
A sheavaj hőérzékeny, ha túlmelegítjük, akkor szemcséssé válhat.)
3. Amikor
már teljesen egynemű az olajunk és a sheavaj, tegyük a mélyhűtőbe a keveréket.
4. Itt jön
az időzítés!!! Kb. 20 perc múlva (ez persze a mennyiségtől függően lehet
kevesebb vagy több is) opálosodni kezd a keverék, és egy hártya képződik a
felszínén. MOST vegyük ki!
5.
Elektromos habverővel pár percig verjük, mintha tejszínhabot készítenénk. A
krém állaga is könnyűvé és habossá válik, és teljesen kifehéredik.
6.
Opcionálisan tehetünk bele pár csepp illóolajat.
7. Tegyük a
krémet tiszta tégelybe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése