2014. május 22., csütörtök

KENJE A HAJÁRA!

Hajápolás ricinusolajjal (receptek)

1. A ricinusolaj a haj egyik legkitűnöbb ápolószere. A SAMPONSZAPPAN elengedhetetlen alkotórésze, de mindenképpen a zsírfázishoz adjuk hozzá, hogy minél jobban elszappanosodjon. A samponszappanoknál az a cél, hogy az alkotórészek minél nagyobb arányban szappanosodjanak el.

2. A ricinusolajból hatékony HAJÁPOLÓ SZÉRUMOT is készíthetünk. Nemcsak táplálja a hajat, de könnyen kifésülhetővé és egyenessé is teszi.
Hozzávalók:
-          50 ml rózsavíz
-          1 és ½ evőkanál ricinusolaj
-          néhány csepp jojoba- és szőlőmagolaj.

A még nedves hajra permetezzük rá.

3. HAJPAKOLÁS. Egyenlő arányban keverjünk össze ricinusolajat, mustárolajat és olívaolajat. A keveréket masszírozzuk be a fejbőrbe, és hagyjuk rajta 30 percig. Utána samponnal mossuk át legalább kétszer. Javítja a haj és a fejbőr állapotát is.

4. HAJBALZSAMNAK keverjünk össze néhány csepp ricinusolajat néhány csepp növényi glicerinnel. Hajmosás után be kell dörzsölni a hajba, és néhány perces várakozás után leöblíteni. Fényes, könnyenfésülhető haj a végeredmény.

5. A HAJNÖVEKEDÉST SERKENTŐ melegolajos pakolás ösztönzi a haj gyorsabb növekedését és puhítja, könnyen kezelhetővé teszi. ½ dl ricinusolajat melegítsünk össze ½ dl szűz olívaolajjal. Opcionálisan tehetünk bele 1-2 csepp E-vitamint is. Vigyük fel a száraz hajra és dörzsöljük jól be a fejbőrbe is. Melegítsük fel hajszárítóval és folpakkkal tekerjük be a fejünket. Erre jöhet még egy fürdősapka is. 3-4 órát hagyhatjuk rajta a hajon a pakolást, de a leghatásosabb egész éjszakára rajta hagyni. Legalább hetente egyszer célszerű elvégezni, de a heti 2-3-szori ismétlés gyorsabb eredményt hoz. A hatóidő letelte után samponnal akár háromszor is meg lehet mosni, hajszárítós szárítás nem javasolt.

6. KORPÁSODÁS ELLENI szérumhoz keverjünk össze ½ dl ricinusolajat, 1 tojást felverve, és ½ dl rumot. A keveréket masszírozzuk a fejbőrbe és a hajtövekre, egy sűrű fogú fésüvel finoman „kapargassuk át” a fejbőrt, majd bugyoláljuk be a fejünket egy törülközővel és hagyjuk rajta 20 percig. Utána a szokásos módon mossuk meg.

TIPP!
SZEMPILLÁRA és SZEMÖLDÖKRE is használható a ricinusolaj. Egy kevés mandulaolajjal elkeverve pálcikával vigyük fel a szempillára és a szemöldökre a keveréket. Hagyjuk hatni néhány órán keresztül. Javasolt legalább naponta elvégezni 1 hónapon keresztül, hogy látványos eredményt érjünk el.


Kapcsolódó tartalom:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése