2014. május 1., csütörtök

NARANCSVIRÁGVÍZ

A narancsvirágvíz a rózsavízhez és más virágvizekhez hasonlóan az illóolaj lepárlásának során létrejött „melléktermék”. Az illóolajokhoz hasonlóan számos terápiás tulajdonsággal rendelkezik (CSAK A VALÓDI!!!), de az illóolajoknál szelídebb, biztonságosabb formában.

A narancsvirágvíz kifinomult, virágos illata megnyugtató hatással van az elmére és a testre is. Csökkenti a szorongást és lazítja az izmokat.

Nagyon népszerű bőrápoló szer, mivel gyógyító, regeneráló és öregedésgátló tulajdonságai segítenek fiatalon tartani minden bőrtípust, beleértve a száraz, érett és kombinált bőrt is. A zsíros bőrre enyhe összehúzó hatása van, így segít az aknés problémák megoldásában.

Minden krémalapnak ideális összetevője, édes, könnyű illata remekül illeszkedik más növényi illatokhoz. Önmagában tisztít és tonizál, kisimítja a bőrt. Nagyon jól használható rózsavízzel és varázsmogyoróvízzel együtt.

Hajápolási termékeknek is kedvelt alkotórésze, fényessé varázsolja a hajat.

A parfümökben is előszeretettel alkalmazzák, pl. az Eau-de-Cologne kulcsfontosságú összetevője.

Az afrikai, mediterrán, közel-keleti ételek, saláták, édességek, fagylaltok és italok csodálatos, illatos ízesítője.

Illóolajokhoz hasonlóan párologtathatjuk is, vagy akár használható vasalóvíznek is.

TIPP!
KEVERJÜNK ÖSSZE 2-3 CSÉSZE MELEG TEJET 3 EK. MÉZZEL ÉS 1/4 CSÉSZE NARANCSVIRÁGVÍZZEL. ADJUK HOZZÁ A FÜRDŐVIZÜNKHÖZ ÉS KÉPZELJÜK MAGUNKAT EGY SZICÍLIAI NARANCSLIGETBE. A BŐR PUHÁVÁ ÉS EXTRA SELYMESSÉ VÁLIK.



Kapcsolódó tartalmak:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése