2016. február 11., csütörtök

HOGYAN HASZNÁLHATJUK A MINDENNAPOKBAN A RICINUS OLAJAT? – 7 TIPP, AMIRE NEM IS GONDOLNA


A ricinus növény eredetileg Afrikában és Indiában őshonos, de mára szinte az egész világon elterjedt, köszönhetően annak a két nagyszerű tulajdonságának, hogy a magjából préselt olaj erős gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. A ricinusolaj felhasználása nagyon sokrétű, használja a kozmetikai ipar, a gépipar, a gyógyszeripar, sőt a textilipar is. Mint szépészeti- és gyógyhatású szer kiválóan alkalmazható szappanokban, gyógy- és hidratáló krémekben, masszázsolajokban, hajápoló szerekben, öregedés elleni készítményekben, a bőr fertőtlenítését, regenerálását, gyógyítását célzó keverékekben.

1.    A FEJBŐR FERTŐZÉSEINEK KEZELÉSE
A fejbőr különféle fertőzései okozhatnak korpásodást, viszkető fejbőrt és korai kopaszodást.
A ricinusolaj nagy segítség ezeknek a problémáknak a megoldásában, mivel gombaölő és antibakteriális hatású, így eredményesen veszi fel a harcot a különféle kórokozók és mikroorganizmusok ellen.
Keverjünk össze 1 evőkanál ricinus olajat 1 evőkanál olíva olajat és egy ½ citrom levét. Alaposan dörzsöljük bele a fejbőrbe, és tartsuk rajta 30 percig. Utána a szokásos módon mossuk meg!

2.    LEÉGETT BŐR KEZELÉSE
A ricinus olaj a leégés egyik legkiválóbb gyógyítója is, köszönhetően nyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak.
1 rész ricinus olajat keverjünk össze 1 rész szűz kókuszolajjal és finoman kenjük a leégett felületre.

3.    CSÖKKENTI A HEGEKET, MEGELŐZI A STRIÁKAT
A ricinus olaj rendszeres használata idővel képes csökkenteni a hegeket, mivel a zsírsavak mélyen behatolnak a hegszövetekbe és elősegítik az egészséges szövetek növekedését. Így idővel csökken a hegek mérete. A várandósság okozta striák is megelőzhetőek mindennapi használatával, mivel erősíti a kötőszöveteket. Egyszerűen csak dörzsöljük a bőrbe az olajat!

4.    EXTRA SZÁRAZ BŐR KEZELÉSE
1 rész ricinus olajat keverjünk össze 1 rész szezám olajjal. Ha lehet, hagyjuk a kezelni kívánt bőrfelületen egész éjszakára.

5.    ÍZÜLETI GYULLADÁSOKRA
A ricinus olaj gyulladásgátló tulajdonságai lehetővé teszik az arthritis (reumás, gyulladással, merevséggel, fájdalommal járó krónikus megbetegedés) hatékony kezelését. Enyhülést ad, ha a fájdalmas részt ricinus olajjal megmasszírozzuk, vagy meleg olajjal borogatjuk.

6.    SZEMÖLCSÖK ÉS ANYAJEGYEK ELTÁVOLÍTÁSA
Kevés ricinus olajat keverjünk össze szódabikarbónával és tegyük a keveréket a kezelendő felületre. Naponta többször is ismételhetjük. A szemölcsök és az anyajegyek heg nélkül eltűnnek. (Még nem próbáltam!)

7.    ÖREGEDÉS ELLENI KEZELÉS
A ricinus olaj képes a bőr mélyére hatolni, puhítja és hidratálja azt. Elősegíti az elasztin és a kollagén újratermelődését, így segít eltüntetni a finom ráncokat és a bőrnek fiatalos megjelenést ad.
Száraz bőrre: ¼ rész ricinus olaj, ¾ rész szezám olaj.
Normál bőrre: ¼ rész ricinus olaj, ¾ rész szőlőmag olaj vagy szűz olíva olaj.
Zsíros bőrre: ¼ rész ricinus olaj, ¾ rész jojoba olaj.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése