HOZZÁVALÓK:
-
500
gr pálmaolaj
-
200
gr kókuszolaj
-
150
gr olíva olaj
-
150
gr sárgarépa olaj (macerátum; leírás az előző bejegyzésben)
-
70
gr ricinus olaj
-
399
gr desztillált víz
-
145
gr NaOH
-
egész
mák
-
10
ml cubeba illóolaj
-
10
ml citromfű illóolaj
ELKÉSZÍTÉS
- A zsírokat összemelegítjük.
- A desztillált vízben feloldjuk
a lúgot.
- Amikor mindkét keverék kb. 40
fokos, akkor a lúgot állandó keverés mellett a zsíralapba öntjük.
- A szalagfázis elérésénél
hozzáadjuk a masszához az illóolajokat.
- A masszát a formába öntjük.
- A tetejét műanyag kanállal vagy
spatulával megformázzuk.
- Rászórjuk a mákot és
betakargatjuk.
- 24 óra múlva kivesszük a
formából és felszeleteljük.
- 4-6 hétig sötét, szellős helyen
érleljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése