2015. március 6., péntek

SÁRGARÉPA SZAPPAN


 HOZZÁVALÓK:
-          500 gr pálmaolaj
-          200 gr kókuszolaj
-          150 gr olíva olaj
-          150 gr sárgarépa olaj (macerátum; leírás az előző bejegyzésben)
-          70 gr ricinus olaj
-          399 gr desztillált víz
-          145 gr NaOH
-          egész mák
-          10 ml cubeba illóolaj
-          10 ml citromfű illóolaj

ELKÉSZÍTÉS
  1. A zsírokat összemelegítjük.
  2. A desztillált vízben feloldjuk a lúgot.
  3. Amikor mindkét keverék kb. 40 fokos, akkor a lúgot állandó keverés mellett a zsíralapba öntjük.
  4. A szalagfázis elérésénél hozzáadjuk a masszához az illóolajokat.
  5. A masszát a formába öntjük.
  6. A tetejét műanyag kanállal vagy spatulával megformázzuk.
  7. Rászórjuk a mákot és betakargatjuk.
  8. 24 óra múlva kivesszük a formából és felszeleteljük.
  9. 4-6 hétig sötét, szellős helyen érleljük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése