2014. augusztus 28., csütörtök

TERMÉSZETES LEVEGŐFERTŐTLENÍTÉS TÖMJÉNNEL

Nemsokára itt a hűvösebb idő, a részben vírusok, részben baktériumok okozta légúti fertőzések időszaka. A betegségek megelőzésében nagyon hatásos segítőink lehetnek az illóolajok. Akár aromalámpában használva, akár fürdővízbe csepegtetve a testnek és a léleknek is nagyon jól tud esni egy-egy illatkúra.
Az alábbi recept nagyon egyszerű és nagyon hatékony is, többféleképpen is alkalmazható.
2 liter forró vízbe csepegtessünk 5 CSEPP CITROM- és 5 CSEPP TÖMJÉN illóolajat.
A CITROM illóolaj nem csak finom illattal tölti meg az otthonunkat, hanem baktériumölő hatása is van. Pár csepp olaj 15 perc alatt elpusztítja a pneumococcus baktériumot, és más kórokozók ellen is hatásos.
A TÖMJÉN illóolaja nyugtató és szintén kitűnő fertőtlenítő. Régebbi korokban nagyon hatásosan használták járványok idején.
Tegyük a tálat abba a helyiségbe, aminek a levegőjét fertőtleníteni szeretnénk, és kihűlésig hagyjuk ott. Akár inhalációra is használható ez a keverék, de az illóolajakat nedves törülközőre is csepegtethetjük és hagyhatjuk azokat a radiátoron száradni, vagy az illóolajos vizet töltsük virágpermetező flakonba és - használat előtt mindig felrázva – permetezzük szét a lakásban.
Ha a zsebkendőnkbe is csepegtetünk néhány csepp illóolajat, bárhol vagyunk, megelőzhetjük a fertőzéseket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése