2014. augusztus 29., péntek

5 AZ 1-BEN TÖMJÉNES BALZSAM

HOZZÁVALÓK:
-          1 evőkanál szűz kókuszolaj
-          3 evőkanál finomítatlan sheavaj
-          3 csepp tömjén illóolaj

ELKÉSZÍTÉS:
A kókuszolajat és a sheavajat alaposan dolgozzuk össze. Esetleg meg lehet őket langyosítani (NAGYON ÓVATOSAN!!!) gőzfürdő felett. Ha készen vagyunk, cseppentsük hozzá az illóolajat és keverjük el.

MIRE JÓ?
-          hidratáló krém arcra, testre,
-          ízületi gyulladás esetén fájdalomcsillapító,
-          nátha, megfázás esetén hurutoldó hatás (mellkasra kenve),
-          fájdalmas menstruáció esetén enyhíti a tüneteket (hastájra kenve),
-          sebek, horzsolások gyógyítására.

HOGYAN HAT?
A tömjén egy finom fás, fűszeres aroma és csodálatos regeneráló tulajdonságokkal bír. Segít javítani a bőr tónusát és általános állapotát. A tömjén természeténél fogva összehúzó hatással bír, kiegyensúlyozóként működik, vagyis visszaállítja a bőr működését a normális kerékvágásba. Az aromás anyagok a bőrön keresztül felszívódnak, és így fejtik ki gyógyító hatásukat.  Az ayurvédikus orvoslás szerint a tömjénnek nemcsak a testre, hanem a lélekre is pozitív, nyugtató hatása van. Oldja az érzelmi feszültségeket, a szorongást, amelyek egyébként sok energiát emésztenek fel. Segít helyreállítani az eredeti energiaszintet.
Gyulladások esetén a tömjén rendkívül hasznos szer, a csuklók, ízületek, a tüdő, a gyomor- és a bélrendszer valamint a bőr esetében. Speciális ellenszer még a csontízületi gyulladás, az asztma, a hörghurut, a vastagbélgyulladás és a pikkelysömör kezelésére. A kedvező hatást a tömjénsav váltja ki. Lecsökkenti a gyulladáskeltő anyagok által okozott fájdalom és gyulladás hatását úgy, hogy megakadályozza az 5-lipoxigenáz nevű enzim termelődését.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése