2014. augusztus 7., csütörtök

BŐRFIATALÍTÓ ELIXÍR SZŐLŐMAG OLAJJAL

Nagyon egyszerű és nagyon hatásos recept.

HOZZÁVALÓK:
-          30 ml szőlőmag olaj
-          5 csepp szantálfa illóolaj
-          5 csepp mirha illóolaj
-          3 csepp muskotályzsálya illóolaj
-          3 csepp geránium illóolaj.

Ebben az esetben SZŐLŐMAG OLAJ azért kitűnő választás bázisolajnak, mivel rengeteg E-vitamin található benne, ezáltal antioxidáns  hatása kiemelkedő. Emellett nagy mennyiségű F vitamint is tartalmaz, valamint fehérjéket, lipideket, ásványi anyagokat, mnt a cink, réz, kálium, foszfor, vas, magnézium, szelén. Mivel nem komedogén (pórus eltömítő) hatású, valamint könnyen felszívódik, ezért a zsíros bőrűek is nyugodtan használhatják.

A SZANTÁLFA OLAJA puhítja és hidratálja a bőrt. Mivel támogatja az új bőrsejtek kialakulását, ezáltal növeli a bőr vastagágát, rugalmasságát. Ezen tulajdonságai összességében  segítenek eltüntetni a finom ráncokat. A szantál illóolaj ezen kívűl kiegyenlítő hatású, azaz vegyes bőrtípusra is nagyszerű szer.

A MIRHA ILLÓOLAJ antibakteriális és gombaölő hatással rendelkezik. Antioxidáns hatású, kisimítja a bőrt.

A MUSKOTÁLYZSÁLYA ILLÓOLAJ ugyancsak antioxidáns hatású, antibakteriális, antiszeptikus hatású, segíti összehúzni a pórusokat, így feszesíti a bőrt. Hidratáló hatása is figyelemre méltó.

A GERÁNIUM ILLÓOLAJ minden bőrtípusra kiváló választás. Növeli a vérkeringést, a bőr rugalmasságát és segít megőrizni a bőr nedvességét.

ELKÉSZÍTÉS:
A hordozó olajba egyesével csepegtessük  bele az illóolajakat és alaposan keverjük el őket.Megtisztított bőrünket vékonyan töröljük át a keverékkel. Este a legjobb, akkor egész éjszaka van ideje hatni a készítménynek.b

FIGYELMEZTETÉS!!!

SEMMILYEN SZER NEM TUDJA PÓTOLNI A NAPI 2 -  2 ÉS ½ LITER TISZTA VÍZ ELFOGYASZTÁSÁT, AMI FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES AHHOZ, HOGY BŐRÜNk SZÉP ÉS MEGFELELŐEN HIDRATÁLT LEGYEN.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése