2017. július 6., csütörtök

JOGHURTOS MÁLNASZAPPAN TUSSAH SELYEMMEL


A málnaszezon már elkezdődött, most érdemes a friss, érett, antioxidánsokban nagyon gazdag gyümölcsből egy keveset félretennünk és kipróbálnunk a szappanfőzésben is.
Az antioxidánsok nemcsak a szabadgyököket semlegesítik, de segítenek a bőr regenerálódásában is. Öregedésgátló hatásúak, gyulladáscsökkentők, megfiatalítják a sejteket és elhalványítják a finom ráncokat.
A tussah selyem (részletes leírás ITT) hozzáad a szappanhoz egy  selymes, bársonyos érzetet. Ráadásul finom, krémes habot képez. Ekcémások is használhatják.

HOZZÁVALÓK:
-   180 gr kókuszolaj,
-   630 gr olívaolaj,
-   180 gr pálmaolaj,
-   30 gr ricinus,
-   138,5 gr NaOH,
-   200 gr desztillált víz,
-   85 gr érett málna,
-   14 gr nátriumlaktát,
-   126 gr joghurt,
-   1 csipet tussah selyem,
-   kevés titándioxid,
-   20 ml illóolaj tetszés szerint (opcionális).

ELKÉSZÍTÉS
1.   A szappant a hideg eljárás szabályai szerint készítjük. Részletes leírás ITT található.
2.   A szappan alacsony folyadék aránnyal készül, mivel egyrészt a málnában is van folyadék, másrészt sok olívaolajat tartalmaz.
3.   A málnát a zsírfázishoz adjuk hozzá, úgy egészben ahogy van, és rúdmixerrel pépesítsük. 
4.  A lúg/víz keverékhez szálakra szedve hozzáadjuk a tussah selymet és időnként megkeverjük, amíg fel nem olvad. A joghurtot a végén érdemes hozzákeverni.
5.   A joghurt/víz és lúg keverékéhez adjuk hozzá a nátriumlaktátot, és így keverjük hozzá a málnával elkevert zsírfázishoz.
6.   A joghurtot fagyasszuk le felhasználás előtt, hogy a lúg ne égesse meg.
7.   A végén adjuk a masszához az olajban elkevert titándioxidot, és az illóolajokat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése