INCI:
SPINACIA OLERACEA
A szárított
spenótpor gyönyörű, friss zöld színét gazdag klorofill tartalmának köszönheti.
A klorofill a növényekben található zöld festékanyag, amely elnyeli a
napsugárzás energiáját és közvetíti a növényi sejtekben végbemenő kémiai
folyamatoknak. Ősszel a klorofill megsemmisül a sárguló levelekben. A
klorofillt tartalmazó zöldségek azért olyan egészségesek, mert szerves kötésű
magnéziumot tartalmaznak.
A spenótpor
ezen kívül, antioxidánsokat, A,C,E,K, B2 és B6 vitaminokat is tartalmaz, emiatt
gyulladáscsökkentő hatása is van, serkenti a vérkeringést, és adott esetben
táplálja a bőrt vitaminokkal és oxigénnel.
SPENÓTPOR
SZAPPANBA
A
szappannak a spenótpor szép, üde zöld színt ad. Adagolásnak ajánlott 4-5 gr spenótpor
500 gr szappanba. A spenótport nem tanácsos egyből a masszához adni, érdemes
egy kevés glicerinben vagy ricinusolajban csomómentesre keverni és így
hozzákeverni a szappanmasszánkhoz. Sőt, esetleg meg lehet próbálni a masszából
egy keveset kivenni és először azzal elkeverni, majd így hozzáadni a nagyobb
adag masszához.
Sajnos a
szín egy idő (2-3 hét) után halványodni fog. Mint az jellemző a növényi színezékekre, az idő múlásával a színek változhatnak és veszíthetnek intenzitásukból.
TIPPEK,
TRÜKKÖK
A spenótpor
rendkívül sokoldalúan használható, például a konyhában is. Gyönyörű zöld
tésztákat készíthetünk vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése