2014. szeptember 25., csütörtök

SPENÓTPOR

INCI: SPINACIA OLERACEA

A szárított spenótpor gyönyörű, friss zöld színét gazdag klorofill tartalmának köszönheti. A klorofill a növényekben található zöld festékanyag, amely elnyeli a napsugárzás energiáját és közvetíti a növényi sejtekben végbemenő kémiai folyamatoknak. Ősszel a klorofill megsemmisül a sárguló levelekben. A klorofillt tartalmazó zöldségek azért olyan egészségesek, mert szerves kötésű magnéziumot tartalmaznak.
A spenótpor ezen kívül, antioxidánsokat, A,C,E,K, B2 és B6 vitaminokat is tartalmaz, emiatt gyulladáscsökkentő hatása is van, serkenti a vérkeringést, és adott esetben táplálja a bőrt vitaminokkal és oxigénnel.

SPENÓTPOR SZAPPANBA
A szappannak a spenótpor szép, üde zöld színt ad. Adagolásnak ajánlott 4-5 gr spenótpor 500 gr szappanba. A spenótport nem tanácsos egyből a masszához adni, érdemes egy kevés glicerinben vagy ricinusolajban csomómentesre keverni és így hozzákeverni a szappanmasszánkhoz. Sőt, esetleg meg lehet próbálni a masszából egy keveset kivenni és először azzal elkeverni, majd így hozzáadni a nagyobb adag masszához.
Sajnos a szín egy idő (2-3 hét) után halványodni fog. Mint az jellemző a növényi színezékekre, az idő múlásával a színek változhatnak és veszíthetnek intenzitásukból.

TIPPEK, TRÜKKÖK
A spenótpor rendkívül sokoldalúan használható, például a konyhában is. Gyönyörű zöld tésztákat készíthetünk vele.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése