2014. szeptember 26., péntek

SPENÓTOS FIATALÍTÓ ARCMASZK

Ki ne szeretne ragyogó, egészséges bőrt? A szép és ápolt  bőr nagyon pozitívan befolyásolja a megjelenésünket is. Érdemes folyamatosan különböző tápanyagokhoz juttatni az arcbőrünket. Ennek egyik legegyszerűbb módja az arcpakolás. A zöldségek tele vannak vitaminokkal és ásványi nyomelemekkel, ez alól a spenót sem kivétel. Gazdag A, B, C, E, és K vitaminban, folsavban, bőven van benne kálcium, kálium, vas és magnézium.

MASZK
1 csészényi spenótlevelet pépesítsünk össze és keverjük el 1 evőkanál olíva- vagy mandulaolajjal. Tehetünk bele 1 evőkanál mézet is. Kenjük fel az arcunkra és 20 percig henyéljünk. Langyos vízzel mossuk le.


MILYEN HATÁST VÁRHATUNK?
Javítja az arcszínünket, mérsékeli a szem alatti sötét karikákat. Enyhíti az érzékeny bőr viszketegségét. Anti-aging hatású, vagyis lassítja a bőr öregedésének folyamatát, mivel rengeteg antioxidánst is tartalmaz, melyek elpusztítják az öregedésért felelős szabadgyököket.
Segít kitisztítani az aknés bőrt, és ezt kevesen tudják, de fényvédő hatása is van B vitamin tartalmánál fogva, védi a bőrt a káros UV sugaraktól.

VIGYÁZAT!
Aki reumás vagy köszvényes az módjával fogyasszon spenótot, mert magas oxálsav tartalma miatt rosszabbodhat a betegség. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése