2018. november 8., csütörtök

RÓZSÁS LEVENDULÁS ZÖLD AGYAGOS TESTRADÍR


A test-és arcápolásban nagyon fontos az elhalt hámsejtek kíméletes eltávolítása. Sokan nem tartják fontosnak, de ha egyszer valaki kipróbálja, megtapasztalhatja, hogy a bőre felfrissül, simává és bársonyossá válik. A testradír mechanikusan, dörzsöléssel távolítja el az elhalt hámsejteket. Jót tesz a nyirokkeringésnek, felpezsdíti a vérkeringést  és serkenti az anyagcserét. A legjobb, ha fürdés vagy zuhanyozás után használjuk, a felpuhult bőrön jobban működik a radírozás. A rendszeres (hetenként ajánlott) radírozással a bőr sokkal könnyebben beszívja a hidratáló- és ápoló krémek hatóanyagait is.

MIT TARTALMAZ EGY JÓ TESTRADÍR?
Egy jó testradír először is nem tartalmaz semmiféle szintetikus összetevőt. Tartalmaz viszont valamilyen szemcsés anyagot, amely mechanikusan radíroz, tartalmaz valamilyen természetes olajat vagy vajat, amely hidratálja a bőrt és a szemcsék hordozójaként is működik. És tartalmazhat valamilyen növényi hatóanyagot, amely speciális bőrproblémákra nyújthat megoldást.
A SZŰZ KÓKUSZOLAJ kiváló hidratáló, nyugtatja, táplálja és puhítja a bőrt.
A ZÖLDAGYAG rendkívül jó tisztító tulajdonságokkal bír, ugyanakkor bőven tartalmaz a bőr számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat.
A CUKOR lesz az a szemcse, amely a vízzel érintkezve olvad és így kíméletesen radíroz.
A LEVENDULA illóolaj nyugtató és kiegyensúlyozó  hatású, a gyulladt, pattanásos, aknés bőr kezelésére is kiváló. Nem mellesleg szuper stresszoldó, a léleknek is gyógyítója.
A RÓZSAOLAJ a legmagasabb rezgésű illóolaj, szinte minden bőrproblémára alkalmatható. Gyulladáscsökkentő, vírusölő, antibakteriális és hidratáló tulajdonságokkal bír. Ekcémára és övsömörre is használható. Emellett nyugtat, ellazít és nem utolsó sorban évezredek óta használatos afrodiziákum.

HOZZÁVALÓK:
-   70 gr csésze szűz kókuszolaj,
-   60 gr kristálycukor,
-   30 gr zöldagyag,
-   10 csepp levendula illóolaj,
-   3 csepp rózsa illóolaj.

ELKÉSZÍTÉS
A kókuszolajat gőz fölött olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a cukrot és a zöldagyagot. Ha nem elég szilárd, tegyünk hozzá még egy kis agyagot. Végül csepegtessük bele az illóolajokat. Természetesen más illóolajakat is lehet használni. Most öntsük a masszát szilikonformába, és tegyük be a hűtőszekrénybe, amíg teljesen megszilárdul. (Meleg időben érdemes később is hűtőszekrényben tartani, a kókuszolaj 24 fokon már olvad!)

HASZNÁLATA
Lehetőleg fürdés vagy zuhanyozás után használjuk, a szilárd radírral körkörösen dörzsöljük végig a testünket. (Vigyázat, közben olvad!)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése