2016. április 1., péntek

PATTANÁS ELLENI PASZTA MOGYORÓ OLAJJAL ÉS KAKUKKFŰ ILLÓOLAJJAL


Kinek az életét ne keserítené – legalább időnként – egy-egy (vagy több) kellemetlen, az önbecsülésre is roppant negatívan ható, az arcot elcsúfító, rút pattanás? Bár olyan varázsszer még nem létezik, ami mindenkinek 1 nap alatt csodát tesz a bőrével, az alábbi recept igyekszik segítő kezet nyújtani a pattanások elleni harcban.
A mogyoró olaj könnyen felszívódó, nem komedogén olaj, bátran használhatják zsíros bőrűek is. A kakukkfű illóolajában megtalálható timol (egy aromás alkohol) nevű összetevő egyrészt erős antiszeptikus (fertőtlenítő) hatással bír, meggátolja a baktériumok, gombák fejlődését, másrészt gyulladáscsökkentő. A szódabikarbóna lúgos (pH 8,3) hatású, ezáltal szárítja a bőrt. Erős szárító tulajdonsága miatt nem tanácsos a teljes bőrfelületen használni. Sőt, minden szódabikarbónával készült készítmény alkalmazása után javallott valamilyen enyhén savas lemosóval (pl. rózsavíz) helyreállítani a bőr egyensúlyát. És most jöjjön a recept.

HOZZÁVALÓK:
-          1 teáskanál mogyoró olaj (esetleg szőlőmag olaj v. jojoba olaj),
-          2 teáskanál szódabikarbóna,
-          2 csepp kakukkfű illóolaj.

ELKÉSZÍTÉS
A mogyoró olajba először csepegtessük bele a kakukkfű illóolajat, majd folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a szódabikarbónát és nagyon alaposan dolgozzuk el. Töltsük a keveréket egy tiszta, feldátumozott üvegbe!

HASZNÁLAT
1.   Mossuk meg az arcunkat és a kezünket!
2.   Tiszta spatulával az üvegbe nyúlva vegyünk ki egy fél borsószemnyi keveréket a tenyerünkbe, és a másik kezünket a folyóvíz alá tartva, cseppentsünk rá 1-2 csepp vizet. Körkörös mozdulatokkal dolgozzuk el, majd a keverékből egy fültisztító pálcikával pöttyentsünk a pattanás(ok)ra.
3.   Hagyjuk a pasztát 3 percig a bőrön, majd mossuk le alaposan langyos vízzel! (Érzékenyebb bőrűeknél, ha égő érzés támad, azonnal le kell mosni!!!)
4.   Most lehet egy kevés rózsavízzel átsimítani a bőrt.
5.   A kezelés végén használjuk a mindennapi hidratáló krémünket.
6.   Érdemes 1 hónapig naponta egyszer vagy kétszer megismételni az ecsetelést. Ha irritáció lép fel, azonnal abba kell hagyni!!! VÁRANDÓSOK NE ALKALMAZZÁK!!!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése