HOZZÁVALÓK:
-
350
gr kamillás olívaolaj macerátum.
-
280
gr babassu olaj (helyettesíthető sheavajjal),
-
150
gr kókuszolaj,
-
150
gr avokádó olaj,
-
70
gr kakaóvaj,
-
120
gr NaOH,
-
280
gr kamilla virágvíz.
-
2
evőkanál méz,
-
10-20
ml illóolaj tetszés szerint (opcionális).
- tetszés szerint színezék és kamillavirág díszítésnek.
ELKÉSZÍTÉS
1. A
szappant a hideg eljárás szabályai szerint készítjük. Részletes leírás itt
található.
2. A
mézet a túlzsírozásra szánt, meglangyosított olajban elkeverve hozzáadhatjuk a
szalagfázisnál, vagy közvetlenül a lúgos folyadékhoz is hozzáadhatjuk.
3. Az
olívaolajos kamillás macerátumot az itt leírtak alapján lehet elkészíteni.
Folyadék/olaj
arány: 33 %.
Szuperfett:
5 %.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése