Ahogy
öregszünk a kollagén termelés egyre csökken, és megjelennek a ráncok. Ezt felgyorsítja többek között a dohányzás, a
vegyszerek napi használata, a füstös, rossz
levegő,
a helytelen étkezés. Sajnos az a rossz hírem, hogy a folyamat nem
megfordítható, a jó hír viszont, hogy jelentősen lelassítható. Az alábbi recept
fő összetevői az antioxidánsok. Az E-vitaminról és hatásáról volt már szó itt.
A TERMÉSZETES C-vitamin szintén csodálatos öregedést gátló tulajdonságokkal
rendelkezik, serkenti a kollagén termelést, véd a káros UV sugaraktól és erősíti
a bőr védelmi rendszerét. A mályvafélék családjába tartozó hibiszkusz szintén
nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és alfa-hidroxi savakat (AHA savak).
Ezek a savak finoman hámlasztják a bőrt, miközben serkentik az elhalt hámsejtek
helyére lépő új sejtek épülését. A hibiszkuszban található hatóanyagok
nyugtatják, simítják és feszesítik a bőrt. Növényi botoxnak is nevezik. Javítja
a bőrhám vízmegkötő képességét szabályozó anyagok megtartását a bőrben, többek
között fékezi a hyarulonsav kiürülését, és támogatja a kollagén és elasztin
szálak épségének megőrzését a bőr mélyebb rétegeiben is.
HOZZÁVALÓK:
-
60
ml aloe vera gél,
-
½
evőkanál szárított hibiszkusz,
-
2
teáskanál TERMÉSZETES C-vitamin por,
-
¼
teáskanál TERMÉSZETES E-vitamin.
ELKÉSZÍTÉS
1.
Az
aloe vera gélt és a szárított hibiszkuszt tegyük egy mixerbe vagy konyhai késes
aprítóba és elegyítsük őket. (5-10 x néhány másodpercig tartsuk lenyomva a
gombot, amíg azt nem látjuk, hogy a keveréknek gyönyörű rózsaszín színe nem
lesz.
2.
Hagyjuk
a pépet 30 percig állni, majd sűrű szövésű vásznon vagy hálón keresztül
préseljük ki a levet. (Akár kétszer is átpréselhetjük.)
3.
Lassan,
hogy ne csomósodjon, keverjük hozzá a C-vitamin port.
4.
A
végén adjuk hozzá az E-vitamint.
TÁROLÁSA
Sötét
üvegben, fénytől védve, hűtőszekrényben.
HASZNÁLATA
Este
és reggel a megtisztított arcbőrbe (+ nyak, dekoltázs) masszírozzunk 8-10
cseppet és hagyjuk megszáradni. Utána használhatjuk a megszokott nappali vagy
éjszakai krémünket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése