2016. március 18., péntek

FIATALÍTÓ ARCSZÉRUM NÖVÉNYI BOTOXSZAL ÉS E-VITAMINNAL


Ahogy öregszünk a kollagén termelés egyre csökken, és megjelennek a ráncok. Ezt  felgyorsítja többek között a dohányzás, a vegyszerek napi használata, a füstös, rossz
levegő, a helytelen étkezés. Sajnos az a rossz hírem, hogy a folyamat nem megfordítható, a jó hír viszont, hogy jelentősen lelassítható. Az alábbi recept fő összetevői az antioxidánsok. Az E-vitaminról és hatásáról volt már szó itt. A TERMÉSZETES C-vitamin szintén csodálatos öregedést gátló tulajdonságokkal rendelkezik, serkenti a kollagén termelést, véd a káros UV sugaraktól és erősíti a bőr védelmi rendszerét. A mályvafélék családjába tartozó hibiszkusz szintén nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és alfa-hidroxi savakat (AHA savak). Ezek a savak finoman hámlasztják a bőrt, miközben serkentik az elhalt hámsejtek helyére lépő új sejtek épülését. A hibiszkuszban található hatóanyagok nyugtatják, simítják és feszesítik a bőrt. Növényi botoxnak is nevezik. Javítja a bőrhám vízmegkötő képességét szabályozó anyagok megtartását a bőrben, többek között fékezi a hyarulonsav kiürülését, és támogatja a kollagén és elasztin szálak épségének megőrzését a bőr mélyebb rétegeiben is.

HOZZÁVALÓK:
-          60 ml aloe vera gél,
-          ½ evőkanál szárított hibiszkusz,
-          2 teáskanál TERMÉSZETES C-vitamin por,
-          ¼ teáskanál TERMÉSZETES E-vitamin.

ELKÉSZÍTÉS
1.    Az aloe vera gélt és a szárított hibiszkuszt tegyük egy mixerbe vagy konyhai késes aprítóba és elegyítsük őket. (5-10 x néhány másodpercig tartsuk lenyomva a gombot, amíg azt nem látjuk, hogy a keveréknek gyönyörű rózsaszín színe nem lesz.
2.    Hagyjuk a pépet 30 percig állni, majd sűrű szövésű vásznon vagy hálón keresztül préseljük ki a levet. (Akár kétszer is átpréselhetjük.)
3.    Lassan, hogy ne csomósodjon, keverjük hozzá a C-vitamin port.
4.    A végén adjuk hozzá az E-vitamint.

TÁROLÁSA
Sötét üvegben, fénytől védve, hűtőszekrényben.

HASZNÁLATA
Este és reggel a megtisztított arcbőrbe (+ nyak, dekoltázs) masszírozzunk 8-10 cseppet és hagyjuk megszáradni. Utána használhatjuk a megszokott nappali vagy éjszakai krémünket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése