2015. november 24., kedd

RÓZSA ILLÓOLAJ – VÉNUSZ ISTENNŐ OLAJA


INCI: ROSA DAMASCENA

A rózsáról mindenkinek először a szépség és a szerelem jut az eszébe. Ke. 600-ban Szappho „A rózsa dícsérete” c. költeményében nevezte a rózsát a virágok királynőjének. A rózsa végig kíséri az egész emberi civilizáció történelmét. Az ókori hitregékben a rózsa az Istenek és királyok szent virága volt. A babilóni hagyományban a tisztaság és az erkölcs szimbóluma volt, a perzsák szerint maga Allah jelölte ki a rózsát a virágok királynőjének. Az ókori Rómában májusban, Vénusz havában mindenütt rózsaünnepeket tartottak, Indiában a szépség, a tökéletesség, a lélek és a szív jelképe a mai napig is, Kínában az ifjúsághoz, a tavaszhoz, a teremtéshez kötik. A rózsa erős jelképisége lett a keresztény egyháznak is, Szűz Mária szent virága. Egyetlen más virág sem ihlette meg annyiszor a művészeket, mint a rózsa. Jelen van az irodalomban, a zeneművészetben, a festészetben, a költészetben, a népművészetben, az élet minden területén.

A RÓZSA GYÓGYÍTÓ EREJE
A rózsa nemcsak változatos színekben és formákban, páratlan illattal gyönyörködtet hanem évezredek óta gyógynövényként is alkalmazzák, 2013-ban Németországban az év gyógynövényének választották. Többek között antidepresszáns, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, görcsoldó, antivirális, baktériumölő, vérzéscsillapító, gyomorerősítő hatású.
Tisztítja a vért, serkenti a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást és felgyorsítja a véralvadást.
Sok női problémára is enyhülést hoz, kiegyensúlyozza a hormonokat és a menopauza idején képes megszüntetni a kapcsolódó tüneteket, problémákat. Kiváló hatású szépítő szer, késlelteti az öregedést, enyhíti az ekcémás tüneteket, friss és üde tónust ad a bőrnek.
Hasznos álmatlanság ellen és kisimítja az idegrendszert. Áldásos szer fejfájás és migrén ellen. Segít felszámolni a negatív érzelmeket, az irigységet, a félelmeket, a csalódottságot, a sértettséget, féltékenységet. Ösztönzi a szerelmet, kiváló afrodiziákum.

HOGYAN HAT?
Az anyagi Univerzumban mindennek van mérhető elektromos frekvenciája. Az illóolajok olyan frekvenciát hordoznak, ami magasabb még a gyógynövények frekvenciájánál is. Például a szárított gyógynövények frekvenciája 15-22 Hz, a friss gyógynövényeké 20-27 Hz. Az illóolajok frekvenciája 52 Hz-nél kezdődik és egészen 320 Hz-ig !!! mennek el, ami a rózsa illóolaj frekvenciája. Az egészséges emberi test frekvenciája 62-78 Hz, ha 58 Hz alá esik, megjelennek a betegségek. Minél alacsonyabb a testünk rezgésszintje, annál komolyabb betegségekkel kell szembenéznünk. DE! Egy magasabb frekvenciájú kivonat képes megsemmisíteni egy betegség alacsonyabb frekvenciáját. (Egyszerű fizika!). A magas frekvenciájú illóolajak olyan környezetet (tulajdonképpen egy elektromágneses teret) hoznak létre, amelyben a baktériumok, gombák, vírusok stb. nem képesek megélni. Ezt ma már számos klinikai kísérlet is bebizonyította.

A RÓZSA ILLÓOLAJ ELŐÁLLÍTÁSA
A rózsa illóolajat vízgőz-desztillációval nyerik az illatos rózsák csakis májusban és júniusban frissen, hajnalban szedett szirmaiból és bibéjéből. Arózsafajok közül a Centifolia, a Gallica és a Damaszkuszi tartalmazza a legtöbb illóolajat. A Damaszkuszi rózsa hatóanyagait tekintve kiemelkedik az összes többi közül.  A legfőbb termőhelyek Bulgáriában, Törökországban, Marokkóban és Franciaországban találhatóak. A növény illóolaj tartalma 0,02 %, ami azt jelenti, hogy egyetlen csepp illóolaj előállításához harminc kézzel szedett virág szükséges,
1 kg rózsa illóolaj előállításához 5000 kg!!! rózsaszirmot kell desztillálni. Így nem meglepő, hogy a legdrágább illóolajak egyike.

A RÓZSA ILLÓOLAJ ÖSSZETÉTELE
A természetes rózsaolajban mintegy 250 féle vegyület található.
Legfőbb alkotói:
-          citronellol – 34-55 %,
-          geraniol – 30-40 %,
-          linalool, farnezol, citrál, nerol, feniletanol, karvon, rhodinol, nonilaldehid, metil-      eugenol, fenilacetaldehid, eugenol.

ILLATA
Meleg, édes, virágos, titokzatos.

JÓL KEVERHETŐ
Szinte minden más illóolajjal, bergamottal, kamillával, gerániummal, jázminnal, szantállal, ylang-ylanggal, mandarinnal, pacsulival, vetiverrel, levendulával, citrommal, mandarinnal.

FONTOS
VÁRANDÓSSÁG ALATT KERÜLNI KELL, MERT MÉHÖSSZEHÚZÓDÁSOKAT OKOZHAT!!!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése