2015. június 16., kedd

PLANTEMULS 100 % NÖVÉNYI EMULGÁTOR


INCI: POLIGLYCEROL-3 DICITRATE/STEARATE

A Plantemuls egy újgenerációs emulgáló szer, 100 %-ban növényi eredetű. Ecocert, NaTrue és Cosmos minősítésekkel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy bio kozmetikumokban is engedélyezett a használata. PEG (polietilén-glikol) mentes. A PEG-ek (PEG és származékai, pl. Poliglikol, Polisorbat), nagyon kevés kivétellel, mind kémiai adalékanyagok és segédanyagok, amelyek számozásuktól függően (pl. PEG-120) jelölik, hogy visszazsírozó, sűrítő, nedvesség megtartó, gyöngyházfény-képző stb. céllal kerültek az adott készítménybe. A PEG-ek nem rákkeltőek, és nem mérgezőek, de magasabb koncentrációban átjárhatóvá teszik a bőrt, így a káros anyagok akadály nélkül juthatnak a bőrbe.
A  Plantemuls a kozmetikai készítményekben a víz- és a zsírfázist kapcsolja össze, O/V (olaj a vízben) típusú készítmények ideális emulgáló szere. 15-25% zsírtartalmú lotionok,
és 20-40% zsírtartalmú krémek előállításához optimális választás. Az Emulsan helyett egy az egyben használható, de a készítményeknek egy kicsit testesebb konzisztenciát ad. Sokoldalú, takarékos, könnyű használat jellemzi, emulgáló képessége kitűnő, rendkívül stabil O/V emulzió készítését teszi lehetővé.

PH TARTOMÁNY:
4,5 – 8.

ADAGOLÁS:
2-6 %.
A zsírfázishoz számítjuk. 50 gr krém elkészítéséhez 1-3 gr Plantemuls szükséges. 50 gr Plantemuls 800 – 2500 gr kész emulzióhoz elegendő!!!
Ajánlott koncentrációk:
-          lotionokhoz  2-3 %,
-          krémekhez  2-4 %.
( Adagolhatunk a készítményhez + 2-7 % segéd emulgáló szert, pl. cetilalkoholt.)

OLVADÁSI HŐMÉRSÉKLET:
49-57 °C.

FELHASZNÁLÁS:
A zsírfázissal együtt melegítjük, teljes olvadásig, és a zsírfázisba öntjük bele a vízfázist.
VIGYÁZAT!!! A zsírfázis és a vízfázis mindig azonos hőmérsékletű legyen, különben a plantemuls azonnal megszilárdul és nem fogja emulgálni a készítményünket és szétválnak a fázisok, vagy olyan érzésünk lesz a krém felkenésénél, mintha viaszt kennénk magunkra. (Így jártam én tegnap!!!)

TIPPEK, TRÜKKÖK
Ha mégis szétvált volna a zsírfázis és a vízfázis, megpróbálhatjuk hidegen!!! lysolecitin hozzáadásával újra emulgálni. Visszamelegíteni nem érdemes, mert a hőérzékeny összetevők elveszítik hatóanyagaikat, ilyenkor sajnos a megoldás a kuka.



O/V emulzió (gyönyörűen fotózva)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése