2015. június 2., kedd

LEVENDULÁS-KAMILLÁS NYUGTATÓ TESTÁPOLÓ


HOZZÁVALÓK:
-          90 gr szűz kókuszolaj
      -       180 gr jojoba olaj (helyettesíthető szőlőmag olajjal),
-          5 teáskanál szárított kamilla virág,
-          5 teáskanál szárított levendula,
-          45 gr reszelt méhviasz,
-          250 gr levendulavíz,
-          5-10 csepp levendula vagy kamilla illóolaj (opcionális)

ELKÉSZÍTÉS:
  1. A jojoba olajat langyosítsuk meg gőz fölött és tegyük bele a szárított kamilla virágot és a levendulát.
  2. Jó 2 óra hosszán keresztül lassú tűzön melegítsük az olajat a növényekkel, időnként keverjük meg.
  3. Szűrjük le a jojoba olajat sűrű gézen át, jól csavarjuk ki a növényrészeket.
  4. Keverjük hozzá a kókuszolajat és a méhviaszt, melegítsük össze a keveréket.
  5. Langyosítsuk meg a levendulavizet.
  6. Ha mindkét fázis kézmeleg, a zsíros fázist folyamatos keverés mellett öntsük a levendulavízhez. Mixerrel keverjük sűrűsödésig.
  7. Keverjük hozzá az illóolajat.
  8. Tegyük a krémet tiszta tégelybe, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt lezárnánk.
  9. Hűtőszekrényben 4-6 hétig eláll.
TIPPEK, TRÜKKÖK
A gyógynövényeket tetszőlegesen megváltoztathatjuk egyéni igényünk szerint.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése