HOZZÁVALÓK:
-
90
gr szűz kókuszolaj
-
5
teáskanál szárított kamilla virág,
-
5
teáskanál szárított levendula,
-
45
gr reszelt méhviasz,
-
250
gr levendulavíz,
-
5-10
csepp levendula vagy kamilla illóolaj (opcionális)
ELKÉSZÍTÉS:
- A jojoba olajat langyosítsuk
meg gőz fölött és tegyük bele a szárított kamilla virágot és a levendulát.
- Jó 2 óra hosszán keresztül
lassú tűzön melegítsük az olajat a növényekkel, időnként keverjük meg.
- Szűrjük le a jojoba olajat sűrű
gézen át, jól csavarjuk ki a növényrészeket.
- Keverjük hozzá a kókuszolajat
és a méhviaszt, melegítsük össze a keveréket.
- Langyosítsuk meg a
levendulavizet.
- Ha mindkét fázis kézmeleg, a zsíros
fázist folyamatos keverés mellett öntsük a levendulavízhez. Mixerrel
keverjük sűrűsödésig.
- Keverjük hozzá az illóolajat.
- Tegyük a krémet tiszta
tégelybe, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt lezárnánk.
- Hűtőszekrényben 4-6 hétig
eláll.
TIPPEK,
TRÜKKÖK
A
gyógynövényeket tetszőlegesen megváltoztathatjuk egyéni igényünk szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése