2022. július 22., péntek

MÁGIKUS NEEM OLAJOS ARCPAKOLÁS


Az indiai orgonából, közismertebb nevén a neem-fa terméséből préselt olaj számtalan jó tulajdonsággal bír, ezért Indiában évezredek óta része a legtöbb ájurvédikus gyógymódnak és kezelésnek. A neem olajnak számos előnye van a szépségápolásban is, képes enyhíteni a legtöbb bőr- és hajproblémát. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai miatt ez az egyik legjobb összetevő a pattanások és aknés hegek elleni küzdelemben. A neem olaj mélyen behatol a bőrbe, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket. Nemcsak a pattanások, hegek, pigmentfoltok és mitesszerek eltüntetésében segít, hanem olyan bőrbetegségek kezelésére is használják, mint az ekcéma és a pikkelysömör. Ha valaki rendszeresen használja a neem olajjal készült arcmaszkokat, akkor akár heteken belül ragyogóvá és tisztává válik az arcbőre.


CSODÁS TULAJDONSÁGOK

- KIEGYENLÍTI A BŐRTÓNUST

A rendszeres arcpakolás segít kiegyenlíteni a bőr tónusát, mivel a neem olajban található antioxidánsok csökkentik a bőrön keletkező pigmentfoltokat.

- HATÉKONY AZ AKNÉS BŐR KEZELÉSÉBEN

A neem olajos arcpakolás antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően eltünteti a pattanásokat és megnyugtatja a viszkető bőrt is. A neem olaj olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek elpusztítják a pattanást okozó baktériumokat, anélkül hogy kiszárítaná a bőrt!

- CSÖKKENTI A MITESSZEREKET

A mitesszerek eltüntetéséhez.rendelkezésre áll egy organikus, természetes és hatékony lehetőség – egy neem olajos arcpakolás. Nemcsak az összes szennyeződést eltávolítja, hanem összehúzza a nagy pórusokat is .

- MEGAKADÁLYOZZA A BŐR FELÜLFERTŐZÉSÉT

A neem olaj alkalmazásával megelőzhetőek a felülfertőzésekA neem olaj antibakteriális és gombaellenes tulajdonságai védik a bőrt.

- HALVÁNYÍTJA A HEGEKET

A neem olajos arcpakolás további varázslatos tulajdonsága, hogy segít elhalványítani a pattanások által hátrahagyott foltokat vagy hegeket.

- ÖREGEDÉSGÁTLÓ TULAJDONSÁGOK

A neem olajos  arcpakolás segít csökkenteni a bőr elvékonyodását, halványítja a ráncokat és a finom vonalakat. A neem olaj többek között  E-vitamint és olyan zsírsavakat tartalmaz, amelyek feszesítik a bőrt, és így segítenek megelőzni az öregedés jeleit .


Most, hogy már tudjuk, hogy a neem olajjal számos bőrproblémát kezelhetünk, térjünk át a receptre, amely ezt a gyógyhatású csodaösszetevőt tartalmazza.


HOZZÁVALÓK:

-  1 kk neem olaj,
-  1 kk aloe vera gél,
-  1 kk szűz kókuszolaj,
-  1 kk kurkuma.

ELKÉSZÍTÉS ÉS HASZNÁLAT:

Az összetevőket alaposan keverjük össze, kenjük fel az arcunkra és 15 percig hagyjuk rajta. Langyos vízzel mossuk le a pakolást. A bőr puhává és tisztává válik. Egy héten 1-2 alkalommal tanácsos használni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése