2019. március 2., szombat

NAGYON ÜTŐS ARCMASZK AKTÍV SZÉNNEL


Napjainkban egyre több bolti kozmetikai készítmény tartalmaz aktív szenet. Ez nem véletlen, hiszen az aktív szén csodálatos tulajdonságokkal bír. Részletesebben erről ITT lehet olvasni.
Ezt az arcmaszkot bármilyen bőrtípusra lehet alkalmazni. Különösen hatékony zsíros aknés vagy öregedő bőrre.

Az AKTÍV SZÉN remek tisztító hatású, minden szennyeződést eltávolít a bőr mélyebb rétegeiből is. Magába szívja a felhalmozódott méreganyagokat, lehámlasztja az elhalt sejteket. Beszívja a felesleges olajat a bőrből, megszabadít  a zsíros „ragyogástól”. A pórusokat is tisztítja, eltünteti a mitesszereket.

A BENTONIT AGYAG ugyancsak erős méregtelenítő hatású, elsősorban az ekcémás, zsíros, vegyes, aknés bőrtípusok gyógyító szere. Az agyagokról ITT írtam részletesebben.

A SZÓDABIKARBÓNA a joly jokere ennek a pakolásnak. Ugyancsak tisztító hatású, de felpörgeti a vérkeringést, finom radírozó hatású, bőrpuhító és GYULLADÁSCSÖKKENTŐ. Ugyancsak felszívja a felesleges olajat a bőrről. Üdévé, frissé varázsolja a bőrt és LÁTHATÓAN MEGFIATALÍT.

HOZZÁVALÓK:
-          3 evőkanál bentonit agyag,
-          1 kávéskanál aktív szénpor,
-          3 evőkanál hamamelisz víz (vagy desztillált víz, gyógytea),
-          10 csepp levendula illóolaj (opcionális).

ELKÉSZÍTÉS:
1.    Az agyagot és a szénport keverjük össze egy tálban.
2.    Adjuk hozzá a hamamelisz vizet és keverjük pépesre az anyagokat.
3.    Csepegtessük a keverékhez az illóolajat és ezt is alaposan keverjük el.

HASZNÁLAT
Egy ecsettel kenjük fel a maszkot a megtisztított bőrre. 15 percig hagyjuk rajta, majd mossuk le langyos vízzel. Hetente egyszer érdemes használni. Ha úgy érezzük, hogy a bőrünk kiszáradt, akkor használjuk a bevált hidratáló krémünket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése