2017. augusztus 9., szerda

CSOKOLÁDÉ SZAPPAN


Most jött meg az új csokoládé formájú öntőformám és kerestem egy jó kis receptet.

HOZZÁVALÓK:
-   200 gr kókuszolaj,
-   300 gr pálmaolaj,
-   300 gr olívaolaj,
-   100 gr édesmandula olaj,
-   200 gr napraforgó olaj,
-   50 gr ricinus,
-   379,5 gr desztillált víz,
-   158,76 gr NaOH,
-   50 gr olvasztott min. 70%-os étcsokoládé,
-   10 ml fahéj illóolaj,
-   10 ml szegfűszeg illóolaj,
-   1-2 evőkanál kakaópor.

ELKÉSZÍTÉS
1.   A szappant a hidegeljárás szabályai szerint készítjük. Részletes leírás ITT található.
2.   A csokoládét olvasztott formában (GŐZ FÖLÖTT!) tegyük a szappanba a szalagfázisnál.
3.   A kakaóport keverjük el a ricinusolajban és azt is a szalagfázisnál adjuk a keverékhez.

Túlzsírozás: 5%
Folyadéktartalom: 33%.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése