Most jött meg
az új csokoládé formájú öntőformám és kerestem egy jó kis receptet.
HOZZÁVALÓK:
- 200
gr kókuszolaj,
- 300
gr pálmaolaj,
- 300
gr olívaolaj,
- 100
gr édesmandula olaj,
- 200
gr napraforgó olaj,
- 50
gr ricinus,
- 379,5
gr desztillált víz,
- 158,76
gr NaOH,
- 50
gr olvasztott min. 70%-os étcsokoládé,
- 10
ml fahéj illóolaj,
- 10
ml szegfűszeg illóolaj,
- 1-2
evőkanál kakaópor.
ELKÉSZÍTÉS
1. A
szappant a hidegeljárás szabályai szerint készítjük. Részletes leírás ITT
található.
2. A
csokoládét olvasztott formában (GŐZ FÖLÖTT!) tegyük a szappanba a
szalagfázisnál.
3. A
kakaóport keverjük el a ricinusolajban és azt is a szalagfázisnál adjuk a
keverékhez.
Túlzsírozás:
5%
Folyadéktartalom: 33%.
Folyadéktartalom: 33%.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése