2014. április 28., hétfő

RÓZSA, RÓZSA, RÓZSAVÍZ

A rózsavíz, rózsa hidrolátum évezredek óta a szépségápolás egyik legpazarabb esszenciái közé tartozik. Szinte mágikus tulajdonságokkal bír. A rózsavíz a rózsaolaj előállítása folyamán keletkezik. A valódi rózsavíz illata olyan, mintha egy pompás rózsakertben sétálnánk.

Indiában az Ayurvédikus gyógyászatban is előszeretettel alkalmazzák görcsök, gyomorpanaszok esetén. Máj- és epebántalmak csillapítására is alkalmas. Külsőleg borogatásként alkalmazzák mellmirigy gyulladásra, valamint bőr- és ajakrepedés ellen. A rózsavíz használható pakolásokhoz, szív- és idegrendszeri panaszok enyhítésére is.


Az indiai, az arab és az indonéz konyha ízesítőként használja desszertek, italok és tejes ételek elkészítésénél. A muszlimok rózsavizet használnak főzéskor a vörösbor helyett.

A rózsavíz arcbőrön használva az egyik legjobb, leggyengédebb arctisztító. Csodás illatú, érzékeny bőrre is használható. Tökéletesen eltávolítja a bőrről a szennyeződéseket, a zsíros lerakódásokat, tonizálja, üdévé varázsolja, hidratálja a bőrt és csökkenti a ráncok mélységét. A gyulladt bőrt megnyugtatja, az aknés, rozaceás bőr gyógyszere. A rózsavíz tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal, így táplálja a bőrt és lassítja az öregedést. Természetes fertőtlenítő, antibakteriális tulajdonságokkal. Segíti a leégett bőr regenerálódását Férfiaknak (és nőknek is – lábra gondoltam!) borotválkozás után remek fertőtlenítő és ápoló szer. Segít a bőr optimális PH egyensúlyának fenntartásában és megnyugtató hatással van az ekcémás bőrre is.

Aromaterápiás hatása, hogy oldja a feszültséget, segít legyűrni a stresszt és hozzájárul a nyugodt alváshoz.

TIPPEK, TRÜKKÖK CSAK NŐKNEK!
A rózsa hidrolátumból fogyasszunk 1 evőkanálnyit minden nap, három héten keresztül, 1 liter tisztított vízben vagy gyümölcsteában elkeverve.
A rózsa harmóniát teremt a testünkben összerendezi a sejteket, megnyugtat, emeli a rezgésszámot, és erősíti nőiességünk.


NAGYON FONTOS! CSAK JÓ MINŐSÉGŰ, TARTÓSÍTÓSZER MENTES RÓZSAVIZET HASZNÁLJUNK!


Kapcsolódó tartalom:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése