2022. szeptember 24., szombat

SZAGOLD MAGAD BOLDOGRA! - HANGULATEMELŐ ROLL-ON PARFÜM


HOGYAN HATNAK AZ ILLATOK?                                                                                                A szaglórendszer az egyik legősibb érzőrendszerünk. A szaglás számos okból különleges a többi érzékhez képest, de az egyik legfontosabb sajátossága az, hogy EGYSZERRE AKTIVÁLJA AZ ÉRZELMI -ÉS MEMÓRIARENDSZERT. Egyetlen másik érzékszervi rendszer sem rendelkezik ilyen erős kapcsolattal az érzelmek és az emlékezet idegi területeivel. Ez az oka annak is, hogy az illatok/szagok képesek befolyásolni – akár jó, akár rossz irányba - a hangulatunkat, az érzelmi-fizikai állapotunkat. Az aromák az egész szervezetünkre hatást gyakorolnak. Az illatmolekulák a tüdőben az oxigénmolekulákhoz kapcsolódva a nyálkahártyán keresztül könnyen felszívódnak, majd a véráramba kerülve a bőrsejtek közötti folyadékból az érrendszerbe hatolnak. A vér így az illatmolekulákat a belső szervekhez és a nyirokrendszerbe szállítja és az illat jellegétől függően erősíti vagy gyengíti az immunrendszert, a szervezet roboráló képességét. A megfelelő illat használatának tehát terápiás hatásai is lehetnek. 

„AROMA-ERŐVEL” BÍRÓ ÉVSZAKOK?                                                                   Érdekesség, hogy ma is léteznek olyan kultúrák, ahol a szaglást az érzékek királynőjeként tartják számon. Az andamán-szigeteki Onge népcsoport számára az egész univerzumot a szagok határozzák meg, naptárjukat az év különböző szakaszaiban virágzó virágok illata alapján készítik, minden évszakot egy adott szagról neveznek el, amik saját, jellegzetes ”aroma-erővel” bírnak, az illatok hiányát pedig a halál egyik előjelének tekintik.  

LÉLEKEMELŐ ILLATOK                                                                                                              Ma egy olyan parfüm receptjét osztom meg, ami nagyon erősen hat a testi-lelki egyensúlyra. Olyan illóolajok szerepelnek benne, amelyek egyenként is regeneráló és harmonizáló hatásúak, de együtt szinergiában hatékonyan képesek segíteni az érzelmi jólétünket megteremteni.

SZANTÁLFA ILLÓOLAJ                                                                                                 Egyensúlyba hozza az érzelmeket, harmonizálja a lelket. Az olaj meleg és frissítő aromája segít ellazulni és lecsendesíti az elmét. Energiakiegyenlítő- és hangulatemelő tulajdonságai elősegítik a nyugalmat és békét.

PACSULI ILLÓOLAJ                                                                                                         Gazdag édes és pézsmás illata ugyancsak kiegyensúlyozólag hat az érzelmekre. Meleg, átható illata serkenti az idegrendszert, így támogatva a szervezetet, hogy képes legyen leküzdeni a mentális kimerültséget. Segít lenyugodni, relaxálni, megkönnyebbülni.                                                                       

RÓZSA ILLÓOLAJ                                                                                                                         A rózsa az „olajok királynője” a legmagasabb rezgésszámú illóolaj, a világ legértékesebb olaja. A rózsa hagyományosan a szeretet olaja, nagy segítséget nyújt érzelmi traumák esetén. A rózsaolaj növeli a mentális erőt, önbecsülést, önbizalmat, a női energiákat, miközben hatékony a szorongással, félelmekkel, aggodalmakkal szemben. Egyedülállóan segít az érzelmi egyensúly megteremtésében.

HOZZÁVALÓK:

  • 10 ml jojoba olaj,
  • 4 csepp rózsa illóolaj,
  • 2 csepp szantál illóolaj,
  • 2 csepp pacsuli illóolaj.

ELKÉSZÍTÉS:

A jojoba olajba belecsepegtetjük az illóolajokat,  alaposan elkeverjük és beletöltjük egy 10 ml-es roll-on tégelybe.  

FONTOS!                                                                                                                                      Az illatolajak NEM alkalmasak terápiás célokra.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése