2020. március 12., csütörtök

FÉNYES, DÚS HAJ 4 HÉT ALATT?


KIHÍVÁS!

Tegye fel a kezét, aki nem vágyik csillogóbb, fényesebb, egészségesebb, dúsabb hajra? Akik feltették, azok abbahagyhatják az olvasást. J
Most, hogy végre megnőtt a hajam, sajnos elég töredezetté váltak a hajvégeim és egyébként is kócolódós a hajam, így megoldást kerestem.
Ma már a bolti szerek helyett hajápolásra (is) sokunk a természetesebb opciókat részesíti előnyben, és általában hajpakolások esetében vagy a ricinus olajra, vagy a kókuszolajra esik a választás, ha valamilyen olajos szert készítünk..
A ricinusnak és a kókuszolajnak is más-más a zsírsav összetétele, de mindkettő nagyon jót tesz a hajnak.
A RICINUSOLAJ egy sűrű, halványsárga, kissé ragadós olaj, különleges összetevője a ricinolsav. Serkenti a haj növekedését, csökkenti a töredezést,  dúsabbá és ragyogóvá teszi a hajat.
A KÓKUSZOLAJ   elsősorban hidratálja a hajat (igen, a hajnak is szüksége van rá!), és erősebbé, rugalmasabbá teszi.. A kókuszolaj hatásos a korpás haj kezelésénél is, mivel erősen vírus-, baktérium- és gombaellenes. Jelentős mennyiségben tartalmaz E- és K-vitamint. Az olajjal végzett fejbőr masszázs erősíti a hajhagymákat.

KIHÍVÁS KEZDŐDIK!
A múlt héten jött el a pillanat, hogy elkezdjem a hajszépítő kúrát. A pakolás 3-4 órát volt a hajamon, mivel délelőtt tettem fel és délután programom volt, de legközelebb egész éjszakára fent hagyom. Már az első alkalom is nagyon meggyőző volt, sőt igazából szuper látványos eredményt hozott.  Szép fénye lett a hajamnak, és ami a legszembetűnőbb volt, hogy elmúlt a kócosság. Szép sima lett, és nagyon jó tartást kapott. A hajvégek is  javultak, de itt még szükség van egy kis kúrálásra.
A pakolást ideális esetben hetente 2x kellene alkalmazni, de más heti 1 alkalommal is sokat javul a haj minősége.

HOZZÁVALÓK:
-          1-2 evőkanál ricinus,
-          1-2 evőkanál szűz kókuszolaj,
-           4-5 evőkanál olíva vagy bármilyen más „vékonyabb” olaj (erre azért van szükség, mert a ricinus önmagában nagyon sűrű és ragadós, nagyon nehéz így felkenni, a lemosásról nem is beszélve).

ELKÉSZÍTÉS:
Az anyagokat egy edényben összekeverjük és meglangyosítjuk annyira, hogy a kókuszolaj megolvadjon.

HASZNÁLAT:
A keveréket felkenjük a hajra, alaposan bemasszírozzuk a fejbőrbe. Érdemes egy zuhanyzósapkát felvenni, különösen akkor, ha éjszakára is fent hagyjuk. Alaposan mossuk le, nekem háromszor kellett átmosnom a hajam, de tökéletesen le tudtam mosni az olajakat.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése