A mai
receptben joghurt por szerepel. A joghurt por egy nagyon jó kis összetevő. A
friss joghurt összes kedvező hatásával, ugyanakkor mivel szárazanyagról van
szó, eltarthatósági szempontból nagyon jó tulajdonságokkal bír. Felbontás után száraz, hűvös helyen,
légmentesen tárolva eltarthatósági ideje 1-1 ½ év. A joghurt
por tartalmú készítmények nyugtatják, lágyítják és fiatalítják a bőrt,
hasonlóan használhatóak, mint az összes többi tejpor készítmény. A joghurt por
is tartalmaz AHA savat, ami segíti az elhalt hámsejtek eltávolítását, javítja a
bőr struktúráját és kellemesen hidratál. Minden bőrtípusra alkalmazható,
beleértve az érzékeny bőrtípust is. Olajban és vízben is diszpergálható, pH
értéke 5,2–5,6. Ajánlott a használata szappanokban, fürdőbombákban,
fürdősókban, arcpakolásokban, maszkokban, testradírokban.
HOZZÁVALÓK
-
1
csésze szódabikarbóna (csésze mérete 2,5 dl),
-
½
csésze citromsav,
-
½
csésze kukoricakeményítő,
-
¼
csésze joghurt por,
-
3
evőkanál epsom só,
-
1-2
evőkanál desztillált víz szórófejes flakonban,
-
1
evőkanál mandula vagy szőlőmag olaj,
-
30
csepp illóolaj tetszés szerint,
-
színezék
tetszés szerint.
ELKÉSZÍTÉS
1.
Egy
nagyobb tálban összekeverjük a szódabikarbónát, a citromsavat, a keményítőt, a
joghurt port és az epsom sót.
2.
Egy
másik edényben összekeverjük az illóolajat, a mandula olajat és esetleg a
színezéket.
3.
Az
olajos keveréket gyorsan és alaposan keverjük a száraz anyagokhoz.
4.
A
flakonból spricceljünk vizet a keverékre, de óvatosan, inkább kevesebbet, mint
többet. Gyorsan keverjük, hogy nem tudjon a víz reakcióba lépni a szódabikarbónával.
A masszának nem szabad sem túl
száraznak, sem túl nedvesnek lennie, a kezünkben összenyomva meg kell, hogy
tartsa a formáját.
5.
Préseljük
a masszát a kiválasztott formába, majd néhány órán át hagyjuk szikkadni.
6.
Vegyük
ki az elkészült fürdőbombákat a formából és még 24-48 órát hagyjuk száradni.
7.
Ha
elkészültek, festhetjük, dekorálhatjuk őket tetszés szerint (leírás ITT található),
majd csomagoljuk légmentesen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése