Az
alábbi recept a már közzétett és nagy sikert arató melegítés nélküli módszerrel
készül, amiről részletes leírás ITT található. Vagyis nincs szükségünk a
tűzhelyre, megspóroljuk a méricskélést, melegítést, hűtést.
A
kendermag olajról a tegnapi bejegyzésben már részletesen szó volt ITT. Tényleg
egy egyedülálló olajról van szó, és a kendermag olajból készült készítmények
nagyon ajánlhatóak a manapság népbetegségnek számító ekcémára, dermatitiszre,
pikkelysömörre is.
A
kendernek megvan az a különleges tulajdonsága, hogy egy nagyon igénytelen
növény, semmilyen peszticidet, műtrágyát nem igényel termesztése során, vagyis
ideális növénye az ökológiai fenntartható gazdálkodásnak.
HOZZÁVALÓK:
- 250
gr kókuszolaj,
- 200
gr pálmaolaj,
- 100
gr finomított sheavaj,
- 170
gr olívaolaj,
- 130
gr kendermag olaj,
- 50
gr ricinus,
- 30
csepp E-vitamin,
- 128
gr NaOH,
- 300
gr desztillált víz,
- 15
ml tetszőleges illóolaj (opcionális).
ELKÉSZÍTÉS
Az
elkészítés módja részletesen (akkor mégegyszer) ITT olvasható.
Ennél
a receptnél azért (is) előnyös ez az elkészítési mód, mert a kendermag olajat nem
tanácsos melegíteni. Természetesen a lúg felmelegíti az olajokat (ez a
módszerlényege),
de
a kendermag olajat (vagy más hőérzékeny olajokat) a végén is hozzáadhatjuk a
masszához, közvetlenül a mixerrel való elegyítés előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése