2018. január 5., péntek

LUSTA ASSZONY KENDERSZAPPANJA


Az alábbi recept a már közzétett és nagy sikert arató melegítés nélküli módszerrel készül, amiről részletes leírás ITT található. Vagyis nincs szükségünk a tűzhelyre, megspóroljuk a méricskélést, melegítést, hűtést.
A kendermag olajról a tegnapi bejegyzésben már részletesen szó volt ITT. Tényleg egy egyedülálló olajról van szó, és a kendermag olajból készült készítmények nagyon ajánlhatóak a manapság népbetegségnek számító ekcémára, dermatitiszre, pikkelysömörre is.
A kendernek megvan az a különleges tulajdonsága, hogy egy nagyon igénytelen növény, semmilyen peszticidet, műtrágyát nem igényel termesztése során, vagyis ideális növénye az ökológiai fenntartható gazdálkodásnak.

HOZZÁVALÓK:
-  250 gr kókuszolaj,
-  200 gr pálmaolaj,
-  100 gr finomított sheavaj,
-  170 gr olívaolaj,
-  130 gr kendermag olaj,
-  50 gr ricinus,
-  30 csepp E-vitamin,
-  128 gr NaOH,
-  300 gr desztillált víz,
-  15 ml tetszőleges illóolaj (opcionális).

ELKÉSZÍTÉS
Az elkészítés módja részletesen (akkor mégegyszer) ITT olvasható.
Ennél a receptnél azért (is) előnyös ez az elkészítési mód, mert a kendermag olajat nem tanácsos melegíteni. Természetesen a lúg felmelegíti az olajokat (ez a módszerlényege),
de a kendermag olajat (vagy más hőérzékeny olajokat) a végén is hozzáadhatjuk a masszához, közvetlenül a mixerrel való elegyítés előtt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése