2017. december 7., csütörtök

ZSINÓROS AVOKÁDÓ SZAPPAN AJÁNDÉKBA (IS)


Ma nem is annyira a recept lesz különleges, hanem a szappan megjelenése. NAGGGYON közeledik a karácsony és szerintem ajándéknak sem utolsó egy ilyen kis szépség.

HOZZÁVALÓK:
-   ZSINÓR!
-   220 gr kókuszolaj,
-   250 gr pálmaolaj,
-   250 gr olívaolaj,
-   100 gr finomított sheavaj,
-   145 gr avokádó olaj,
-   30 gr ricinus,
-   140 gr NaOH,
-   205 gr desztillált víz,
-   85 gr friss avokádó püré + 42 gr desztillált víz,
-   1 ek zöldagyag,
-   5 ml pacsuli illóolaj,
-   15 ml fodormenta illóolaj.

ELKÉSZÍTÉS:
1.   A szappan a hidegeljárás szabályai szerint készül, részletes leírás ITT található.
2.   Az avokádó püréhez az avokádót meghámozzuk, feldaraboljuk és a desztillált vizet hozzáadva mixerrel pürésítjük.
3.   A zöldagyagot a szalagfázisnál keverjük a masszához.

ZSINÓROZÁS
1.  VÁLTOZAT:
A szappanokat formába öntjük és 24 órát hagyjuk pihenni. Miután kivettük a formából, óvatosan átfúrjuk, majd az érlelés végén belefűzzük a zsinórunkat.
2.  VÁLTOZAT:
Az öntőformába illesztjük a feldarabolt zsinórokat és arra öntjük rá a szappant.
3.  (KALANDOS) VÁLTOZAT:
Megvárjuk, amíg a kész masszánk annyira megdermed, hogy formázhatóvá válik, mint egy puha gyurma. (Ennél a változatnál a szalagfázisnál keverhetünk 1-2 kávéskanál nátriumlaktátot a masszába, de nem elengedhetetlen.)
Az előre felvágott zsínórra kézzeldolgozzuk rá a szapanmasszát, pont úgy, mintha gyurmáznánk. Ennek a változatnak az az előnye, hogy tetszés szerint formázhatjuk a masszánkat, akár pl. gyümölcs alakúra is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése