Ma
nem is annyira a recept lesz különleges, hanem a szappan megjelenése. NAGGGYON
közeledik a karácsony és szerintem ajándéknak sem utolsó egy ilyen kis szépség.
HOZZÁVALÓK:
- ZSINÓR!
- 220
gr kókuszolaj,
- 250
gr pálmaolaj,
- 250
gr olívaolaj,
- 100
gr finomított sheavaj,
- 145
gr avokádó olaj,
- 30
gr ricinus,
- 140
gr NaOH,
- 205
gr desztillált víz,
- 85
gr friss avokádó püré + 42 gr desztillált víz,
- 1
ek zöldagyag,
- 5
ml pacsuli illóolaj,
- 15
ml fodormenta illóolaj.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A
szappan a hidegeljárás szabályai szerint készül, részletes leírás ITT
található.
2. Az
avokádó püréhez az avokádót meghámozzuk, feldaraboljuk és a desztillált vizet
hozzáadva mixerrel pürésítjük.
3. A
zöldagyagot a szalagfázisnál keverjük a masszához.
ZSINÓROZÁS
1. VÁLTOZAT:
A
szappanokat formába öntjük és 24 órát hagyjuk pihenni. Miután kivettük a
formából, óvatosan átfúrjuk, majd az érlelés végén belefűzzük a zsinórunkat.
2. VÁLTOZAT:
Az
öntőformába illesztjük a feldarabolt zsinórokat és arra öntjük rá a szappant.
3. (KALANDOS)
VÁLTOZAT:
Megvárjuk,
amíg a kész masszánk annyira megdermed, hogy formázhatóvá válik, mint egy puha
gyurma. (Ennél a változatnál a szalagfázisnál keverhetünk 1-2 kávéskanál
nátriumlaktátot a masszába, de nem elengedhetetlen.)
Az
előre felvágott zsínórra kézzeldolgozzuk rá a szapanmasszát, pont úgy, mintha
gyurmáznánk. Ennek a változatnak az az előnye, hogy tetszés szerint
formázhatjuk a masszánkat, akár pl. gyümölcs alakúra is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése