2017. október 11., szerda

HAHÓ! MINDJÁRT ITT A KARÁCSONY!!!


SZAPPAN KECSKETEJPORRAL, FENYŐFÁS „DIZÁJNNAL”

A kecsketej mesés összetevője a háziszappanoknak, de lassan kezdődik a friss kecsketejben ínséges időszak. Ilyenkor vesszük a legnagyobb hasznát a porított kecsketejnek. A porított kecsketej megőrzi a folyékony kecsketej összes tápanyagát és vitaminjait. A kecsketej az egyetlen tej, amely természetesen előforduló kaprinsapril-triglicerideket tartalmaz, ezért fantasztikus a hidratáló és bőrtápláló hatása. A kecsketej 4pH értéke 4-6,4 közötti érték, ami végsősoron csökkenti a kész szappan pH értékét is. Nagyszerűen eloszlatható mind folyadékban, mind pedig olajban. Tehát feloldhatjuk akár vízben, és használhatjuk úgy, mint a friss tejet, vagy akár por formájában hozzáadhatjuk a szappanmasszához a szalagfázisban. A kecsketejporról és a felhasználásáról ITT lehet részletesen olvasni.

HOZZÁVALÓK:
-       270 gr kókuszolaj,
-       180 gr pálmaolaj,
-       315 gr olívaolaj,
-       90 gr finomított sheavaj,
-       45 gr ricinus,
-       315 gr desztillált víz,
-       128 gr NaOH
-       színes ásványi pigment tetszés szerint,
-       20 ml illóolaj tetszés szerint.
-       45 gr kecsketejpor.
(A szappan 35 %-os folyadéktartalommal és 5% túlzsírozással készül.)

ELKÉSZÍTÉS:
1.   A szappan a hideg eljárás szabályai szerint készül, amiről részletes leírás ITT olvasható.
2.   A kecsketejporból készült tejet ugyanúgy lefagyasztva kell használni, mint a friss tejet, különben „megég” a tejes folyadék és narancssárgára színeződik.
3.   Ha a szalagfázisnál adjuk a masszához, érdemes a túlzsírozásra szánt olajban elkeverni.
4.   A masszát öntsük egy lapos formába, olyan vastagságban ( cc. 2-3 cm) amilyen vastagságú szappant kívánunk készíteni.
5.   A felvágásnál az alábbi rajz szerint szeleteljük fel a tömböt.


A szappant háromszögekre vágjuk fel!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése