2017. május 10., szerda

"MINDENREJÓ" FEKETE KENŐCS KÖRÖMVIRÁG OLAJJAL


Ez a bizarr külsejű kenőcs senkit ne riasszon el! A fekete balzsamot évszázadok óta használják, különösen az amish közösségekben kedvelt természetes gyógyító szer a mai
napig is. Mindenféle kisebb fajta bőrproblémára alkalmazható, rovarcsípésre, horzsolásra, enyhe égési sérülésekre, kelések és gyulladások kezelésére, üvegszilánkok vagy szálka kíméletes eltávolítására, benőtt köröm gyógyítására.
A fekete kenőcs egyik fő összetevője az AKTÍV SZÉNPOR, amitől jellegzetes színét is kapja. Az aktív szén egy rendkívül erős méregtelenítő, részletesebben ITT lehet olvasni jótékony tulajdonságairól. A KÖRÖMVIRÁG OLAJ köztudottan gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású. Részletesen ITT lehet olvasni róla. A KÓKUSZOLAJ ugyancsak antibakteriális, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő szerként is használatos összetevő. A MÉHVIASZ és a MÉZ gyulladáscsökkentő, antiszeptikus, fertőtlenítő tulajdonságainak köszönhetően kerül bele a kenőcsbe. A méhviaszról ITT lehet részletesen olvasni. A TÖMJÉN illóolaj az egyik legcsodálatosabb és legsokrétűbb illóolaj. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, antibakteriális szer. Segíti a hámosodást is. A LEVENDULA illóolajat talán nem kell bemutatni, ugyancsak erős gyulladáscsökkentő, nyugtató és fertőtlenítő hatású.
A kenőcs elkészítése egyszerű, mivel nem tartalmaz vízfázist, sokáig eláll. Többféle recept is létezik, én az egyik alapreceptet osztom most meg.

HOZZÁVALÓK:
-          60 ml körömvirág olaj,
-          50 gr szűz kókuszolaj,
-          2 teáskanál reszelt méhviasz,
-          3 teáskanál aktív szénpor,
-          3 teáskanál bentonit agyag vagy kaolin,
-          1 teáskanál méz,
-          10 csepp tömjén illóolaj,
-          10 csepp levendula illóolaj.

ELKÉSZÍTÉS:
1.    A kókuszolajat a méhviasszal gőz fölött egybeolvasztjuk.
2.    Hozzáöntjük a körömvirág olajat.
3.    Belekeverjük a szénport és az agyagot.
4.    Hozzáadjuk a mézet.
5.    Végül belecsepegtetjük az illóolajokat.
6.    Tiszta üvegbe töltjük a kész krémet és hagyjuk teljesen kihűlni.

HASZNÁLATA
1.  A kenőcsöt vastagon kenjük fel a sérül, gyógyítani kívánt bőrfelületre és fedjük be egy tiszta zsebkendővel vagy gézzel.
2.  Hagyjuk rajta hatni 12 órán keresztül!
3.  Langyos vízzel mossuk le!
4.  Ha még szükséges, ismételjük meg a kezelést.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése