A
hibiszkusz, más néven mályva- vagy szudáni rózsa gazdag antioxidánsokban és
C-vitaminban,
következésképpen a belőle készült tea is hasonló tulajdonságokkal bír.
Nem is beszélve a csodaszép színéről. A rizskorpa kiváló öregedésgátló hatásáról az előzőekben volt már szó. A szűz kókuszolajnak pedig nemcsak az illata mámorító, de puhává és bársonyossá varázsolja a bőrt.
Nem is beszélve a csodaszép színéről. A rizskorpa kiváló öregedésgátló hatásáról az előzőekben volt már szó. A szűz kókuszolajnak pedig nemcsak az illata mámorító, de puhává és bársonyossá varázsolja a bőrt.
HOZZÁVALÓK:
-
1
csészényi szűz kókuszolaj,
-
2
teáskanál rizskorpa olaj,
-
2
evőkanál hibiszkusz tea,
-
8
csepp rózsa illóolaj (esetleg helyettesíthető gerániummal)
ELKÉSZÍTÉS:
- A kókuszolajat, a rizskorpa olajat mixerrel keverjük addig, amíg egy
laza, levegős krémes habot nem kapunk. Ez akár 10 percig is eltarthat.
- Közben kis adagokban adjuk hozzá a hibiszkusz teát is.
- A végén keverjük bele az illóolajat is.
TIPPEK, TRÜKKÖK
Vállalkozó kedvűek rózsateából is elkészíthetik. Ehhez 2 marék hajnalban szedett bordó rózsaszirom szükséges, amiből szokás szerint teát főzünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése