2015. április 15., szerda

RÓZSAKRÉM HIBISZKUSSZAL ÉS RIZSKORPA OLAJJAL

A hibiszkusz, más néven mályva- vagy szudáni rózsa gazdag antioxidánsokban és
C-vitaminban, következésképpen a belőle készült tea is hasonló tulajdonságokkal bír. 
Nem is beszélve a csodaszép színéről. A rizskorpa kiváló öregedésgátló hatásáról az előzőekben volt már szó. A szűz kókuszolajnak pedig nemcsak az illata mámorító, de puhává és bársonyossá varázsolja a bőrt.

HOZZÁVALÓK:
-          1 csészényi szűz kókuszolaj,
-          2 teáskanál rizskorpa olaj,
-          2 evőkanál hibiszkusz tea,
-          8 csepp rózsa illóolaj (esetleg helyettesíthető gerániummal)

ELKÉSZÍTÉS:
  1. A kókuszolajat, a rizskorpa olajat mixerrel keverjük addig, amíg egy laza, levegős krémes habot nem kapunk. Ez akár 10 percig is eltarthat.
  2. Közben kis adagokban adjuk hozzá a hibiszkusz teát is.
  3. A végén keverjük bele az illóolajat is.
TIPPEK, TRÜKKÖK
Vállalkozó kedvűek rózsateából is elkészíthetik. Ehhez  2 marék hajnalban szedett bordó rózsaszirom szükséges, amiből szokás szerint teát főzünk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése